Aquest divendres, el Museu Arqueològic celebrar el seu 50 aniversari amb un acte central en què participaran personalitats que han format part del seu funcionament i creació durant tot aquest temps. Una taula rodona que reunirà a persones que han passat pel museu i altres que van ser els protagonistes de la fundació del museu.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el director del Museu, José Manuel Melchor, han convidat els veïns i veïnes de la localitat a conèixer de prop els passos que es van donar per obrir el museu, i arribar a ser el que és ara.

Així, aquest divendres dia 15 de desembre a les sis de la vesprada el saló de plens de l'ajuntament acollirà una taula rodona en la qual participaran diferents personalitats relacionades amb la fundació del museu i el seu desenvolupament. La taula estarà moderada pel periodista i historiador Guillem Rios, el director del museu, José Manuel Melchor, Enric Safont, fundador del museu, Pep Gil, tècnic de Patrimoni de la Conselleria, i Josep Palomero, regidor de Cultura en la seva reobertura i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Una altra de les activitats serà la presentació del nou catàleg de mà del museu, on es resumeix breument la història de l'entitat, les seves sales i les seues millors peces. Aquest acte posarà el punt i final a un any en el qual s'han realitzat més d'una desena activitats encaminades a donar a conèixer un poc més el museu en l'any del seu aniversari.

A més, els dies 16 i 17 de desembre per la vesprada, a partir de les 17:30 hores, es realitzaran visites guiades gratuïtes al museu arqueològic, amb la novetat dels últims avanços en realitat virtual que s'han incorporat a l'exposició permanent del museu.

Aquestes activitats estaran complementades per l'anunci de la publicació de dos llibres realitzats pel museu. Un d'ells serà el Catàleg complet del Museu Arqueològic de Borriana, una publicació cofinançada entre l'Ajuntament de Borriana i la Diputació de Castelló, i que veurà la llum a principis del 2018. De la mateixa manera, el consistori prepara la publicació d'un facsímil del borrianenc Manuel Peris i Fuentes, inèdit, i que també serà publicat a principis de l'any que ve. Aquestes dues publicacions posaran el punt i final al 50 aniversari del museu.