El Concurs de Música de Cambra Ciutat de Borriana organitzat conjuntament per l'Agrupació Filharmònica Borrianenca i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, torna un any més amb l'objectiu d'aconseguir elevar el nivell musical i de participació de les darreres edicions.

"L'any passat vam viure el concurs amb més nivell que es recorda a Borriana, i l'objectiu passa per seguir fent créixer un certamen que en les set edicions anteriors ja ha aconseguit ser un referent a les nostres terres, i que des de l'organització volem potenciar per que puga mantenir o fins i tot incrementar l'excel·lent nivell que s'ha creat", ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel.

Al costat del regidor, la directora de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, Norma Comes Vidal, ha volgut "animar a tot el món a participar d'un concurs que cada any augmenta el nivell dels concerts, i en el qual continuem tenint moltes expectatives perquè en Borriana es puga gaudir de la millor música de cambra any rere any ". A més, el percussionista i responsable de l'organització del concurs, Jesús David Valero ha destacat "els fins a quatre premis amb què s'ha dotat el concurs, ja que dins de la Modalitat A per a estudiants que no hagen complert encara els 20 anys , tindrem el Premi Juan Gual, remunerat amb 350 euros i el Premi Local Pasqual Rubert amb altres 200 euros. I en la Modalitat B per a majors de vint anys també s'ha establert el Primer Premi Abel Mus dotat de 2.000 euros i el Segon Premi Jose Ferrer, per al qual es destinaran 800 euros ".

Els tres encarregats de presentar la que ja serà la vuitena edició del Concurs, han coincidit a assenyalar que "malgrat no passar pel millor moment per a aquest tipus de concursos, el de Borriana no ha parat de créixer des de la seva primera edició, i que tant l'Agrupació Filharmònica, com l'Ajuntament i el CMA Martí de Viciana mostren la seva predisposició a treballar junts per portar fins Borriana intèrprets de grandíssim nivell". La vuitena edició del concurs se celebrarà en plenes festes patronals de Sant Blai, el cap de setmana del 23, 24 i 25 de febrer del 2018. A més, també han assenyalat que "vist l'èxit de la passada edició, hem avançat la presentació del concurs per augmentar així el temps que de què es disposa per a les inscripcions a les diferents categories, i que quedarà tancat al finalitzar el 31 de gener ".

 

Des de l'organització, Jesús David, ha volgut avançar que "la Modalitat A participarà al concurs el divendres 23 de febrer, mentre que la Modalitat B es desenvoluparà tant en la prova eliminatòria de dissabte 24 com en les proves finals que tindran lloc el diumenge 25 de febrer".