L'èxit de la iniciativa dels "Diumenges al Museus" que en els dos últims anys ha dut a desenes de veïns i veïnes de Borriana a conèixer més de prop la història de la ciutat, torna a partir d'aquest diumenge 26 de novembre amb noves visites guiades que s'iniciaran a partir de les cinc i mitja de la vesprada. L'edil de l'àrea, Vicent Granel, ha destacat que «una de les novetats per a aquestes visites serà poder gaudir de l'últim cap de setmana de la mostra que commemora els 50 anys d'història del museu».

De nou, els "Diumenges al Museu", es repeteixen de forma mensual durant l'últim trimestre de l'any. Així, després de la primera de les visites guiades va ser el passat diumenge 29 d'octubre, ara tornen el 26 de novembre a partir de les cinc i mitja i on es podrà gaudir de les tecnologies 3D en primera persona.

Els assistents a la jornada de visites guiades dels "Diumenges al Museu" podran realitzar un recorregut per les diferents sales dedicades al procés arqueològic que té lloc en els jaciments o els treballs de restauració i conservació que permeten recuperar les peces i material trobat en cada un d'ells. La guia encarregada de les visites repassarà a la segona de les sales dedicades exclusivament a la ciutat de Borriana els nombrosos jaciments que posseeix en el conjunt del seu terme municipal. La visita finalitzarà amb l'observació d'algunes de les peces més espectaculars procedents dels jaciments de la Torre d'Onda o Vinarragell, o també un dels quals més crida l'atenció com és l'ossada d'un cavall íber procedent de La Regenta, un altre dels llocs examinats en el terme municipal de Borriana.

 

 

Els Diumenges al Museu són totalment gratuïts, i a més a més d'aquest diumenge, la Regidoria prepara un cap de setmana pel 50 aniversari del museu a mitjans de desembre, que comptarà amb més activitats.