Abierto el periodo de matrícula en el CMA Martí de Viciana
  • La web del centre www.cmeviciana.es ofereix l'opció de poder matricular-se online

 El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana ha obert des del dia 1 de juny el període de matrícula per al curs 2020-2021, tant per a l'alumnat del centre com alumnat nou. El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que per les circumstàncies “s'ha establit un procés totalment telemàtic amb la possibilitat d'atenció al públic presencial, mitjançant cita prèvia, si fóra necessari”.

En la pàgina web del centre, www.cmeviciana.es, es pot realitzar la reserva de la plaça si ja és alumne del centre, o preinscripció, per a l’alumnat de nou ingrés. També es poden consultar les taxes i els horaris de les activitats que s'ofereixen per al pròxim curs.

Segons ha indicat el director del centre, Pepe Azpitarte, el procés que s'ha activat es divideix en dos fases, en la primera, “l'alumnat expressa la seua voluntat de matricular-se; en la segona, amb totes les dades i amb una previsió de grups i ràtios, reorganitzarem els horaris per a realitzar entrades i eixides escalonades al centre i evitar aglomeracions dins del centre”. En aquesta segona fase, “a cada alumne li oferirem una matrícula en un grup i en un horari concrets que ens han de confirmar”.

El procés de matrícula s'allargarà de juny a setembre “pel caràcter individualitzat que volem donar a la matrícula”, i per no realitzar la matrícula efectiva ja el mes de juny com altres anys, perquè “volem donar temps per a poder realitzar la matrícula perquè no existisca cap problema”. En qualsevol cas, ha precisat Azpitarte, les taxes no començaran a cobrar-se fins a finals de setembre, a l'inici efectiu del curs.

Granel ha mostrat la seua satisfacció i ha donat les gràcies per la confiança en el centre, ja que “amb tres dies de matrícula i reserva, la resposta ha sigut molt positiva, amb 267 reserves, la qual cosa suposa un 30% de l'alumnat del centre”.

Cal recordar que el Centre de les Arts ofereix activitats per a totes les edats en música, art i dansa, com el Jardí Artístic per als menors de 8 anys. Una activitat innovadora que pretén iniciar els xiquets i les xiquetes en la música, la dansa i les arts plàstiques, en la pràctica cultural, des d'una perspectiva multidisciplinar.

Igualment, a partir dels 8 anys i per a totes les edats, adults i persones majors de 60 anys inclosos, funcionen les tres àrees del centre: arts plàstiques (dibuix, pintura, ceràmica, gravat), dansa (des de les especialitats de dansa clàssica, contemporània i espanyola, fins a disciplines com ara danses urbanes, dansa del ventre, balls tradicionals o balls de saló) i música (amb tota la gamma instrumental clàssica).

El Centre de les Arts Martí de Viciana devuelve al alumnado las tasas del tercer trimestre

El Centre de les Arts Martí de Viciana (CAMV)ha decidit retornar els diners de les taxes de l'últim trimestre del curs 2019-2020 a 890 alumnes i alumnes, malgrat que s'han realitzat les classes virtuals amb l’alumnat, per tant, no han sigut presencials. D'aquesta manera, el centre retornarà una tercera part del curs.

L'edil de Cultura i president del centre, Vicent Granel, ha explicat que d'aquesta manera, el CAMV retornarà una tercera part del curs i ha afirmat que és una mesura per a “pal·liar la despesa a les famílies que sempre confien en el centre, i serà l'administració local la que l’assumirà”.

Segons ha precisat, per a l'alumnat que havia optat per un pagament fraccionat, no s'ha cobrat l'últim rebut del 20 de març, i a l’alumnat que fan un pagament únic de tot el curs, se'ls tornarà la part proporcional de l'últim trimestre.

Granel ha destacat que aquesta decisió suposa “una devolució de prop de 26.000 euros”, i encara que s'han realitzat les classes de forma virtual, “entenem que s'ha desvirtuat el model educatiu que s'oferia en la matrícula, ja que s'ha deixat de prestar el servei tal com s'estava prestant abans de l'estat d'alarma” i, per tant, “no es pot cobrar per un servei que no és el que s'estava pagant”.

El director del centre, Pepe Azpitarte, ha subratllat que l'equip docent del CAMV ha valorat positivament la posada en funcionament de les classes virtuals, i ha agraït que al llarg d'aquests tres mesos el professorat “s'haja posat al dia en l’ús de les ferramentes telemàtiques per a poder continuar oferint classes a l'alumnat”.

Depenent de les activitats, ha destacat, aquest professorat ha "entrat" a les cases de l’alumnat a través de la xarxa amb propostes d'activitats i videoconferències. Cal destacar que, fins i tot per a les classes d'1 a 3 anys, el professorat ha elaborat activitats per a poder-les fer en família, com era el cas de les classes presencials.

En aquest sentit, ha puntualitzat Azpitarte, “no ha sigut fàcil impartir una classe d'art, dansa o música a distància, però s'han anat elaborant continguts per a poder mantindre un fil de normalitat sense pretendre aclaparar les famílies que de sobte també s'han hagut d'actualitzar per força”.

La biblioteca vuelve abrir sus puertas, covid19

La Biblioteca Municipal de Borriana tornarà a obrir les portes per al préstec i la devolució de llibres amb cita prèvia, dilluns que ve 25 de maig. L'horari d'obertura per al públic serà de 9.30h a 14h, i serà necessari demanar cita prèvia als telèfons 96403391 i 691674171.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que “anirem pas a pas, primer amb el préstec i la devolució de llibres per cita prèvia i, en la fase següent, ja donarem accés a la sala de llibres de la biblioteca”.

Les persones usuàries de la biblioteca hauran de concertar la cita prèvia a través dels telèfons i, si es possible, hauran de proporcionar el títol del llibre, perquè estiga preparat en el seu moment. La Biblioteca Municipal de Borriana compta amb un catàleg en línia de tots els títols que té en: http://biblioteca-opac.burriana.es/jopac/controladorconopac?action=busquedaavanzada.

Marcat pel protocol bibliotecari de la Fase 1, els usuaris no podran accedir a la col·lecció; i serà el personal de la biblioteca el que els proporcione els llibres que sol·liciten. Així mateix, els llibres retornats passaran una quarantena de 14 dies. D'altra banda, tampoc es permet la lectura en sala, ni l'accés als ordinadors.

Els usuaris hauran d'acudir a l'hora citada en el Centre Municipal de Cultura la Mercé per a poder accedir al primer pis per l'itinerari marcat. És imprescindible l'ús de màsqueres, i adoptar les mesures higièniques i sanitàries adequades, com ara, mantindre la distància de seguretat, respectar la senyalització i desinfectar-se les mans.

 

El Ayuntamiento ofrece 10 microrelatos en tiempos de confinamiento por el Covid19

 

L'Ajuntament de Borriana proposa 10 microrelats d'autors locals sobre la quarantena, que es difondran a través de les xarxes socials a partir de demà divendres dia 15 de maig. Continuant així amb la seua programació cultural on-line amb motiu de l'estat d'alarma produït per l'emergència sanitària.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que el departament de cultura “ha reunit deu escriptors del nostre poble per a proposar-los la creació d'un microrelat on poder plasmar amb les seues paraules la sensació o sensacions que susciten aquests dies que hem passat en quarantena o qualsevol altra història en relació amb aquesta circumstància històrica”.

Tots els relats han partit d'un mateix enunciat inicial i cadascun dels participants ha continuat el text amb un límit màxim de cent paraules.

La proposta impulsada des de l'Oficina d'Activitats Culturals de la Regidoria de Cultura farà servir com a suport de transmissió les xarxes socials dedicades a la difusió de la Programació Cultural de Borriana en Facebook i Instagram (Borriana Cultura i borriana_cultura), i començaran a publicar-se demà divendres 15 de maig.

En ‘Relats des d'una quarantena’ participen: Iris Almenara, Xavier Constant, Juane Gumbau, Rosabel Gumbau, Alba Juan, Ivan L. Llop, Octavi Monsonís, Jordi Ninot, Glòria Olivares i Joan Pla.

Aquesta iniciativa, ha aclarit Granel, “naix com una mostra literària però també documental, relacionada amb el període de confinament per l'estat d'alarma”. Un camí publicats els relats, els autors els cediran a l'Arxiu Municipal perquè en quede constància en el banc de la memòria creat sobre aquests dies, ha destacat el regidor de l'àrea.

La Regidoria de Cultura ha volgut aprofitar l’ocasió per a agrair a tots els músics, artistes, fotògrafs i escriptors que estan col·laborant desinteressadament en les propostes culturals que s'estan programant durant tot el període en què aquest tipus d’activitats no es poden desenvolupar de forma habitual. “És una mostra que la cultura del nostre poble està més viva que mai i que, en acabar tot aquesta situació, serà el moment que els mateixos tornen a estar presents en les activitats culturals de la nostra població”, ha conclòs Granel.

Suspendidoel festival Maig di Gras 2020 por el Covid19

L'Associació Soul Explosion i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana han anunciat la suspensió de la que havia de ser la cinquena edició del festival de música negra Maig di Gras. La celebració de l'esdeveniment cultural estava programada per al cap de setmana del 29 al 31 de maig.

La situació actual i les noves mesures anunciades pel Govern d’Espanya fan impossible la seua celebració i, per tant, encara que el festival no se celebre, l'associació i el consistori han consensuat realitzar un concert i activitats en la segona meitat de l'any per a “mantindre l'essència cultural a Borriana”.

D'altra banda, totes dues parts han decidit que l'ajuda econòmica que rebia l'associació per a celebrar tot el festival es posarà a disposició per a ajudar en les necessitats derivades de la Covid-19 al llarg de l'any.

El conveni que vincula les dues entitats no ha sigut signat i, per tant, el capital que es destinava a la seua celebració es destinarà a col·laborar en la partida econòmica per a les ajudes i mesures municipals de caràcter social i econòmic que implementa l'Ajuntament per l'emergència sanitària de la Covid-19 en la població.

Des de l'associació han assegurat que ja estan treballant amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura per a “una reubicació i programació d'activitats puntuals que puguen desenvolupar-se complint les directrius de seguretat”.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha coincidit en la necessitat d'aquesta suspensió, però, ha destacat, “no vol dir que l'essència de Nova Orleans que porta el Maig di Gras a Borriana s'acabe, sinó que trobarem el lloc i el moment perquè la second line seguisca present”.

Els membres de l'Associació Soul Explosion havien treballat per a fer una edició diferent, amb bandes de fora del territori espanyol, però “haurem d'esperar”.

Tant l'associació com l'Ajuntament han volgut agrair “la comprensió, confiança i esforç” d'artistes, voluntaris, patrocinadors i entitats col·laboradores, al mateix temps que han assegurat que “tornarem amb més força que mai per a gaudir junts de la música al carrer”.

Primera exposición virtual sobre el COVID-19 en Burriana

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, ha programat, per al pròxim dimarts, dia 5 de maig, a les 12 h, la inauguració d'una exposició virtual en relació amb la Covid-19, en la que participen 18 artistes locals.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que es tracta d'una mostra fotogràfica col•lectiva titulada Punt de fuga, que, intenta plasmar en una sèrie d'instantànies, “la sensació o sensacions que en les actuals circumstàncies, cada persona participant, té des de sa casa quan mira per la finestra o a la mateixa finestra, sempre des de dins de la seua llar”.

En aquesta exposició, les instantànies no només mostraran l'exterior, sinó “una íntima lleu part de l'interior i allò que es perd a fora, al punt de fuga”, ha manifestat. Es vol així manifestar, ha precisat Granel,  “les sensacions personals que es tenen en aquests dies tan particulars de la nostra vida, dies sense un referent anterior i tampoc exterior i que transcorren, novetat rere novetat, entre el limbe de la incertesa i la informació constant positiva i negativa a la vegada, a través de les pantalles digitals connectades a la xarxa global”.

La iniciativa, portada a cap des de l'Oficina d'Activitats Culturals de la Regidoria de Cultura i amb la col•laboració d'Inés Grau, tindrà com a suport les xarxes socials dedicades a la difusió de la Programació Cultural de Borriana en Facebook i Instagram (Borriana Cultura i borriana_cultura).

A Punt de fuga participen: Yolanda Camarillas, Sandra Valls, Ester Gradolí, J.C. de la Torre, Alberto Navarro, Vicent Carda, Jordi Ninot, Inés Grau, José L. Azpitarte, Maite Hernández, Vicent Guerola, Rosa Isach, Julia Vera, Cristina Alegre, Amparo Valls, Laura Pérez, Angie Vera i Sara Arnau.

Punt de fuga naix com una mostra artística però també documental, relacionada amb el període de confinament per l'estat d'alarma. “Una vegada clausurada l'exposició les fotografies les  mateixos autors les donaran a l'Arxiu Municipal perquè quede constància en el banc de la memòria creat sobre aquests històrics dies”, ha finalitzat Granel.

 

Día del libro online en tiempos de COVID 19

L'Ajuntament de Borriana ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia Internacional del Llibre, que se celebra demà dia 23 d'abril. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, en aquesta ocasió, i a causa de la situació de confinament per l'estat d'alarma, no es farà de forma presencial, sinó a través de les xarxes socials.

Així, per al 23 d'abril, dia del llibre, la Biblioteca de Borriana proposa un taller d'escriptura infantil online a càrrec de l'empresa ‘Rebombori Cultural’, amb la qual l'Ajuntament col·labora des de fa alguns anys de manera fructífera per la qualitat de les seues actuacions.

El taller s'emetrà en directe des del canal de Facebook de la Biblioteca de Borriana a les 11h de demà dijous 23 d'abril, i consistirà en quatre breus contacomtes que serviran de guia per a realitzar el taller.

En finalitzar el directe, la Biblioteca es queda amb els drets i el pot emetre quan vulga i pels canals que desitge. En aqueix sentit, Granel ha manifestat que es comptarà amb la col·laboració de diferents associacions de Borriana i seccions del Consistori, com ara, l'ADI, per a donar-li una major difusió.

Així mateix, la Biblioteca ha organitzat un concurs de narrativa i de dibuix, la data límit de recepció del qual serà el 31 de maig. En el taller previst per a demà, ha assenyalat el regidor de l'àrea, “s'animarà els xiquets, i també els no tan xiquets si ho desitgen, a participar amb les seues creacions en el certamen, que tindrà un premi d'un lot de llibres”.

A més, ha indicat Granel, els escrits i dibuixos presentats al concurs “seran publicats en les nostres xarxes socials, creiem que pot ser estimulant donar-los difusió i que els xiquets i les xiquetes se senten valorats”.

Finalment, l'edil de Cultura ha assegurat que des de l'Ajuntament i des dels diferents departaments de l'àrea cultural “continuarem pensant en més activitats per a aquests dies tan difícils per a tots”.

L'adreça de lliurament dels escrits i dels dibuixos serà el correu electrònic de la Biblioteca Municipal biblioteca.burriana@gmail.com

Borriana Sona, concierto virtual por el COVID-19

Nou grups musicals de Borriana són els encarregats d'estrenar-se amb el primer festival online de la ciutat durant el confinament, ‘Borriana Sona. Festival Online’ que tindrà lloc la vesprada del pròxim dissabte 25 d'abril.

Fins avui, molts grups i dj’s havien organitzat en els seus perfils de xarxes socials quedades per a mostrar el que millor saben fer, música, i animar tot el veïnat amb les seues interpretacions. Però ara, la iniciativa passa per reunir-se nou grups de música i fer un festival musical la llarg de tota la vesprada del dissabte 25 d'abril.

Amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, els nou grups musicals seran els artífexs de posar la seua música durant tota la vesprada. A través de la pàgina de Facebook de Borriana Cultura es retransmetrà el directe de cada grup, que posarà mitja hora de música, amb diferents estils cadascun d'ells. El cantautor Àngel Cerezuela ha sigut un dels responsables de coordinar a tots els grups, juntament amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, per a posar a punt tot el muntatge que cada grup realitzarà.

Així doncs, a les sis de la vesprada, i com a amfitrió obrirà el festival Àngel Cerezuela amb el seu pop-folk; a les sis i mitja, Alessio Mugnaini, líder del grup dissolt de Conducta Impròpia farà el mateix, i mitja hora després, serà Fernando Redondo el que posarà la melodia. El grup borrianenc Fauna Vip Band tampoc s'ha volgut perdre la cita i, a les set i mitja, arrancarà la seua participació, per a seguir-lo Andrea Alcalá a les 20.15h. Mitja hora després, Tatiana Javaloyes posarà la seua música, i a les nou i quart serà el torn de Patxi Ojana, que no ha volgut ser menys, i estarà present en el primer festival de música online de Borriana.

Per a tancar la vesprada, i ja entrada la nit, a les 21.45h serà el moment de Trébede i les seues rumbes, amb el cantant i guitarrista, i tancarà el festival El Suizo & Engy. Tots els grups de música esperen animar a tota la gent de Borriana durant el confinament, que és el principal objectiu d'aquesta activitat, que es podria repetir amb la participació d'altres grups.

Granel ha agraït la participació de tots els grups per aquesta iniciativa que ha sorgit dels mateixos músics, i ha avançat que seurà amb ells per a poder fer que aquest festival també es puga celebrar en directe i sobre un escenari.