La regidoria de Participació Ciutadana organitza per a dijous que ve dues xarrades informatives dirigides tant a xiquets, xiquetes i joves de la ciutat com a la ciutadania en general


Fa un parell de setmanes que el vaixell que l'ONG Proactiva Open Arms ha estat utilitzant en els últims dos anys en el rescat d'immigrants en el mar Mediterrani està atracat en el Port de Borriana per a realitzar les revisions i treballs necessaris per a posar-ho de nou a punt abans de tornar a la seua labor humanitària. I després de posar-se en contacte amb l'adreça de l'ONG, l'Ajuntament de Borriana ha aconseguit organitzar fins a dues xarrades informatives per a, com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maribel Martínez, «fer que la ciutadania de Borriana tinga un contacte directe amb l'ONG Proactiva Open Arms, coneguen de primera mà la labor que desenvolupen en el rescat de persones i, alhora, es faça partícip a totes les persones assistents dels valors de la solidaritat i ajuda als refugiats i refugiades que promouen i duen a terme en les seues accions humanitàries».
Així, el dijous 31 de maig serà el dia dedicat a difondre la labor i el treball de rescat que realitza Open Arms en el Mar Mediterrani, a més d'altres campanyes que duen a terme a nivell mundial. A les deu del matí, serà l'alumnat de cinquè i sisè de primària dels centres educatius de la ciutat qui òmpliga l'Auditori Juan Varea on es realitzen les xarrades informatives. Els seguiran a partir de les 11:00 del matí, l'alumnat de primer i segon d'ESO de Borriana. Les xarrades es tancaran a les 19:00 amb la darrera que s'ha organitzat per a la ciutadania en general, i que també tindrà lloc en l'Auditori Juan Varea de la ciutat. Tal com ha volgut resumir Martínez «el primer pas per a entendre la importància del treball humanitari d'ONG's com a Proactiva Open Arms és conèixer de prop el seu treball, les traves que es troben i l'experiència que en els darrers mesos han viscut en les aigües del Mediterrani, i a partir d'ací estem segures que el transvasament de valors que els i les membres de Open Arms ens faran arribar en les diferents xarrades, serà la llavor perfecta perquè la ciutadania de Borriana es comprometa i siga molt més solidària amb realitats tan dures com les dels refugiats i refugiades que fugen de situacions bèl·liques, de violència o de persecució en les seues terres natals».