cementeri condicionat per a Tots Sants

El Cementeri Municipal de Borriana ha acabat pràcticament d'ultimar els últims treballs de neteja i adequació de la instal·lació que aquest dimecres acollirà un any més, la celebració del Dia de Tots Sants, en el qual els veïns i veïnes de Borriana acudiran massivament per a honrar i recordar als seus sers estimats. I per això, aquest mateix matí l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada per diversos regidors entre els quals també es trobava el regidor Vicent Aparisi, encarregat de la gestió del cementiri, han pogut comprovar com tant a nivell logístic com de neteja i decoració, està tot llest per a dijous que ve. Segons ha explicat el mateix Aparisi, i després del bon funcionament per primera vegada el passat any “la instal·lació tornarà a comptar amb diverses estructures en les quals es dipositen les escales que després els veïns i veïnes poden utilitzar, i s'ha fet novament a través del mètode que permet que les escales sempre estiguen a la disposició de qui les vulga usar ja que s'utilitzarà una moneda per a poder-la arreplegar que després es retornarà a l'usuari, tal com es fa amb els carros de la compra en la majoria de supermercats”.
En el detall de les diferents dotacions que podran utilitzar els qui acudisquen el dia de Tots Sants seran un total de 110 escales mitjanes les que puguen utilitzar, amb el mateix nombre de graneres, poals i material de neteja, així com un total de 20 escales grans amb rodes per al seu millor desplaçament pel cementiri, així com d'altres sense rodes però de la mateixa grandària. I si el passat any es redecorava el cementiri amb nous arbres i plantes en el passadís central, tornaran a situar-se en la mateixa zona, a més de plantar directament en les zones de terra diverses desenes de flors i plantes decoratives que s'han trasplantat dels tests per a completar aqueixa decoració especial del dia de Tots els Santos, en el qual el cementeri obrirà a partir de les 07:00 del matí i no tancarà fins a ben entrada la vesprada nit quan els i les visitants ja l'hagen abandonat.
Per la seua banda, també la Policia Local de Borriana ha informat sobre el dispositiu especial que s'iniciarà el dia 1 de novembre a partir de les 08:00 hores, quan l'accés a la població des de la CV-18 per Av. Almassora quede temporalment tancat. A aquest efecte s'han disposat tanques en el lloc. A més, també s'ha senyalitzat la zona d'accés al cementeri, concretament la façana principal del mateix (senyals i tanques) i la zona de les oficines, on estacionarà una ambulància. D'altra banda també s'ha disposat un pàrquing supletori annex al cementeri i s'ha reservat espai per a l'estacionament de vehicles que transporten a persones amb discapacitat. Un dispositiu que es completarà amb el control i regulació del tràfic en la zona, prohibint-se l'estacionament en la façana del cementeri.