Una vegada acabades les obres de millora i adequació en el Mercat Municipal de Borriana i després de completar les tasques de neteja de cadascun dels llocs, molts dels venedors i venedores ja van començar a reprendre la feina el passat 3 de setembre, dia des del qual molts dels i les clientes habituals s'han acostat fins a la instal·lació municipal per a fer les seues compres de nou. Tal com en el seu moment es va comprometre l'empresa encarregada dels treballs, i també com ha recordat la regidora de Comerç encarregada de la contractació, Maria Romero, “ja vam dir que el 3 de setembre els llocs del Mercat Municipal podrien començar a reprendre les seues vendes, com així ha sigut, malgrat els intents de l'oposició de ficar por a la gent, i ara el que volem és que la ciutadania de Borriana conega de primera mà eixa nova forma d'entendre el comerç i la distribució del productes que aquest dissabte es mostrarà en el renovat Mercat Municipal”.
Serà aquest pròxim dissabte 15 de setembre quan es faça oficial la reobertura de tots els comerços. Una reobertura que ve de la mà d'un nou concepte de Mercat Municipal, en el qual els clients no solament tindran l'opció de fer les seues compres com de costum, sinó que també serà un nou punt de trobada per a Borriana, un renovat lloc de convivència social per als veïns i veïnes del municipi. Per això, el dissabte a partir de les onze del matí tindran lloc activitats d'animació per a xiquets i xiquetes de la mà de “Gran Músico, Mejor Persona”, a més de la distribució d'informació i promoció del nou concepte de Mercat. Unes activitats que es repetiran durant diversos divendres i dissabtes del pròxim mes per a “seguir promovent eixa nova forma tant de venda com de dinamització social, i que esperem que agrade als i les borrianenques”.
Així doncs, pel que fa a les obres, després de la retirada de les antigues plaques per la presència d'amiant i la posterior remodelació de la teulada, amb materials que no suposen cap perill per a la salut tant dels venedors com dels consumidors, i tal com explicava la mateixa alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont en l'última de les revisions dels treballs “podem dir que les millores que s'han implantat en el Mercat Municipal de Borriana són més que evidents i notables, milloren la seguretat i estem segurs que seran un gran reclam per a aquest nou Mercat en la nostra ciutat”.