L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i l'escriptor Joan Garí presenten l'acte en el qual es dóna a conèixer la primera novel·la del periodista dedicada al feminisme i a les encara diferències socials entre homes i dones

 


El Saló de Plens de l'Ajuntament de Borriana ha acollit la presentació de “La Germandat. Complot contra les dones”, del periodista borrrianenc David Miró, que malgrat viure a Barcelona des de fa anys no ha volgut deixar passar l'oportunitat de mostrar i donar a conèixer el seu últim treball literari a la seua ciutat natal, Borriana. I per a això s'ha envoltat tant de l'escriptor Joan Garí, com de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que en la presentació de l'acte ha volgut “agrair la presència de David ací avui, i també el treball que ha realitzat en aquesta novel·la, on la dona és protagonista i on es denuncien les desigualtats encara avui presents en la societat entre dones i homes” Després de la presentació, ha sigut el mateix David Miró qui ha donat algunes pinzellades sobre la seua primera novel·la, encara que sense descobrir grans secrets per a animar als i les presents a endinsar-se en el món d'injustícia i desigualtat entre homes i dones que es planteja en “La Germandat”.
David Miró va nàixer a Borriana en 1973 però des del 1992 està establit a Barcelona, ha desenvolupat tota la seua carrera professional com a periodista. Actualment és subdirector del diari ARA i professor de periodisme en la Universitat Pompeu Fabra. Anteriorment havia treballat a COMRàdio, AVUI, El Periódico, Público i El País, i ha col·laborat amb TVE, RNE, la Sexta, Tv3 i Catalunya Ràdio.
A la Germandat, Miró planteja un thriller sobre la història del feminisme en forma de dietari que es troba en un cotxe accidentat. La trama va absorbint al lector o lectora fins a fer-li replantejar-se moltes plantejaments al voltant de les diferències que encara avui dia hi ha entre homes i dones en els àmbits social i econòmic.
Anteriorment, el periodista borrianenc ja havia publicat “Periodisme *Samurai. Les claus per ser un bon periodista polític” (UOC 2016), un manual de periodisme basat en la seua experiència personal, i amb “La Germandat” s'inicia en el món de la novel·la, on com la mateixa alcaldessa de Borriana li ha volgut desitjar “esperem que siga només la primera de moltes, i que la producció literària, com altres àmbits del món de l'art i l'expressió artística, servisca també per a donar a conèixer la nostra ciutat i posar en valor tots els processos creatius que la seua ciutadania i la gent nascuda a Borriana realitza en el seu moment a dia”.