Norma Comes Vidal, Maria Vicenta Sales Bernat i Esther Rosell Ramos reben la distinció en un emotiu acte celebrat en el Saló de Plens Municipal on ha estat presents moltes de les premiades en anys anteriors

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, i el regidor de Serveis Socials, Manel Navarro han sigut les encarregades de lliurar a les tres dones borrianenques l'obsequi en forma de placa i ram de flors que les distingeix com premiades en el Premi Dia de la Dona de la ciutat.

Ha sigut Safont qui ha començat parlant de “les desigualtats que a nivell de salaris i oportunitats encara estan massa presents en la nostra societat, i contra les quals les tres dones avui homenatjades han lluitat tant en la seua vida professional com a personal”.

A continuació, la regidora d'Igualtat, Maria Romero, ha presentat els premis recordant tant a les components del jurat que ha decidit els premis, com les característiques del premi. Seguidament, ha repassat tant els currículums com les experiències personals i professionals de les tres homenatjades. La primera d'elles, Norma Comes Vidal, “un exemple de de la lluita de les dones dins de l'àmbit cultural i, en aquest cas, musical, dominat per homes com hem pogut comprovar llegint l'extens currículum dels treballs, estudis i formació amb els quals Norma ha treballat”. A continuació, ha sigut Maria Vicenta Sales qui ha pujat a arreplegar el seu premi per com ha recordat Romero “ser una pionera dins del món de l'educació, dedicant tota una vida a impulsar a Borriana noves pedagogies d'aprenentatge i sent una dona incansable que contínua amb la seua labor, en aquest cas social, com a voluntària de Creu Roja”.

Esther Rosell, empresària i gerent de Sanycces ha sigut la tercera de les dones que ha rebut tant el ram de flors com la placa acreditativa del Premi Dia de la Dona “per ser una de les dones de Borriana pioneres en el món de l'empresa, i sempre amb el nom de la seua ciutat vinculat a Sanycces, que precisament ha complit ara 25 anys de vida, així que un doble motiu per a la felicitació”, com recordava Romero. Cadascuna de les tres premiades ha rebut, a més, les afectuoses i agraïdes paraules de companyes de treball i amigues que també han pres la paraula durant l'acte, la qual cosa ho ha convertit en encara més emotiu.

Amb un Saló de Plens ple fins a la bandera i en el qual l'emoció ha explotat amb l'aplaudiment final a les tres premiades, es tancava un acte de lliurament del Premi Dia de la Dona de Borriana, en el qual també han pres parte les Reines Falleres de Borriana i moltes de les premiades dels últims anys convidades pel consistori a participar en el lliurament, para com ha explicat Romero «seguir tenint-les com un referent, un exemple a seguir i a les quals hem d'estar agraïdes eternament pels camins oberts a base de treball i lluita diària».